Skip to content

BRC laatujärjestelmä ja tehokas tuholaistorjunta elintarvikeyrityksille

25.9.2023
Jaa somessa

Yritykset elintarvikealalla kohtaavat jatkuvasti haasteita, kun pyritään varmistamaan tuotteiden turvallisuus ja laatu. Yksi näistä haasteista on tuholaistorjunta, joka on elintarvikeyrityksille elintärkeää, mutta samalla monimutkaista ja säänneltyä. BRC Global Standard for Food Safety (BRC) on kansainvälisesti tunnustettu laatujärjestelmä, joka asettaa korkeat standardit elintarvikealan yrityksille. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten BRC laatujärjestelmä ja tuholaistorjunta liittyvät toisiinsa ja miten ne voivat parantaa elintarvikeyritysten toimintaa.

BRC laatujärjestelmä lyhyesti

BRC Global Standard for Food Safety on laatu- ja turvallisuusstandardi, joka on suunniteltu auttamaan elintarvikeyrityksiä noudattamaan tiukimpia mahdollisia laatustandardeja. BRC-standardi auttaa yrityksiä hallitsemaan riskejä, varmistamaan tuotteidensa laadun ja turvallisuuden sekä vahvistamaan siten asiakkaittensa luottamusta.

Tuholaistorjunnan merkitys BRC-standardissa

Tuholaistorjunta on olennainen osa BRC-standardia, ja sillä on useita keskeisiä tavoitteita:

1. Tuotteiden turvallisuus:

Tuholaistorjunnan avulla voidaan ehkäistä tuotteisiin kohdistuvat kontaminaatioriskit, kuten esimerkiksi hyönteisten ja jyrsijöiden aiheuttamat saastunnat.

2. Ympäristön turvallisuus:

Elintarvikeyritysten on varmistettava, että tuholaistorjuntaohjelmat eivät aiheuta ympäristöhaittoja tai vaaranna eläinten hyvinvointia.

3. Laatustandardien noudattaminen:

BRC-standardi asettaa tarkat vaatimukset tuholaistorjunnalle, ja niiden noudattaminen on välttämätöntä sertifioinnin saavuttamiseksi.

 

Tuholaistorjunta BRC-standardin mukaisesti

Mitä elintarvikeyritysten tulisi tehdä varmistaakseen tehokkaan tuholaistorjunnan BRC-standardin mukaisesti?

1. Riskinarviointi:

Arvioi yrityksesi tuholaistorjuntatarpeet ja -riskit. Ymmärrä, millaisia tuholaisia voi ilmetä ja missä vaiheissa tuotantoprosessia.

2. Tuholaistorjuntaohjelma:

Kehitä ja dokumentoi tuholaistorjuntaohjelma, joka sisältää tarkat toimintaohjeet, seurantasuunnitelmat ja raportointimenetelmät.

3. Koulutus:

Kouluta henkilökuntaa tuholaistorjunnan perusteista ja siihen liittyvistä parhaista käytännöistä.

4. Seuranta ja dokumentointi:

Tuholaistorjuntaohjelmaa on seurattava jatkuvasti, ja kaikki toimenpiteet ja tulokset on dokumentoitava huolellisesti.

5. Yhteistyö sertifiointiorganisaation kanssa:

Varmista, että tuholaistorjunta täyttää BRC-standardin vaatimukset ja että voit tarvittaessa osoittaa sen auditoijille.

 

Yhteenveto

BRC Global Standard for Food Safety tarjoaa elintarvikeyrityksille korkean laadun ja turvallisuuden tason saavuttamiseksi. Tuholaistorjunta on olennainen osa tätä laatujärjestelmää, ja sen asianmukainen hallinta on välttämätöntä elintarviketurvallisuuden ja -laadun takaamiseksi. Tuholaistorjunnan integroiminen BRC-standardiin ei ole vain vaatimus, vaan se myös auttaa yrityksiä suojelemaan mainettaan ja varmistamaan asiakastyytyväisyyden.

Tulevaisuudessa elintarvikealan yritysten on panostettava entistä enemmän tuholaistorjuntaan, sillä se on avainasemassa elintarviketurvallisuuden ja laadun ylläpitämisessä. BRC-standardin mukaisen tuholaistorjunnan avulla yritykset voivat luoda vahvan perustan menestyksekkäälle ja vastuulliselle toiminnalle.

Tämä artikkeli tarjoaa elintarvikeyrityksille perustiedot BRC-standardin ja tuholaistorjunnan yhteydestä. On tärkeää tutustua syvemmin BRC:n vaatimuksiin ja hankkia asiantuntijoiden apua varmistaakseen standardin asianmukainen noudattaminen. Vain siten voidaan taata yrityksen pitkäaikainen menestyksen elintarvikealalla.

Antitec Oy on palvellut BRC-laatujärjestelmän yrityksiä jo vuosien ajan menestyksekkäästi. Tarjoamme kokonaisvaltaisen palvelun asiakkaillemme elintarvikealalla.

Takaisin ajankohtaista sivulle
Jaa somessa

Uusimmat

Paperitoukka talon kellarissa
22.11.2023

Paperitoukka: näin pääset eroon paperitoukista

Eroon paperitoukista – voiko ongelmaa ehkäistä itse? Paperitoukat (Ctenolepisma…
Lue koko uutinen
Jyrsijä kiipeilemässä ämpäreiden päällä
21.11.2023

Jyrsijätorjunta

Torjuntatoimenpiteet arvioidaan aina tapauskohtaisesti Jyrsijätorjunta aloitetaan aina kartoittamalla alue…
Lue koko uutinen
Lude eli lutikka
20.11.2023

Luteiden hävitys

Lude, Lutikka tai Seinälude eli latinankieliseltä nimeltään Cimex lectularius…
Lue koko uutinen