Skip to content

Torakat ravintoloissa Suomessa: Kuinka suojautua ja torjua

13.10.2023
Jaa somessa

Torakat ovat yksi vihatuimmista ja pelätyimmistä tuholaisista, joita ravintolan omistaja tai yrittäjä voi kohdata. Suomessa, jossa torakat eivät ole yhtä yleisiä kuin monissa muissa maissa, ne ovat silti merkittävä ongelma erityisesti ravintoloissa ja ruokapalvelualoilla. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miksi torakat ovat ongelma, miten ne pääsevät ravintoloihin ja mitä voit tehdä niiden torjumiseksi. Torakoiden tuholaistorjunta ravintoloissa on suurelta osin ennaltaehkäisemistä. Ennaltaehkäise ja havainnoi ongelman ilmeneminen ammattilaisen palveluilla. Antitec Oy tarjoaa erilaisia palveluita ravintoloiden tuholaistorjunta ongelmien ennaltaehkäisyyn. Lue lisää 

Torakan lajiesittely löytyy laji.fi sivustolta osoitteesta https://laji.fi/taxon/MX.53675

Miksi torakat ovat ongelma ravintoloissa?

Torakat voivat aiheuttaa useita ongelmia ravintoloissa:

 1. Terveysriskit:

  Torakat voivat kuljettaa monia tauteja, sekä bakteereja ja loisia, jotka kaikki voivat saastuttaa ruokaa ja aiheuttaa siten terveysriskejä asiakkaille ja henkilökunnalle.

 2. Mainehaitta:

  Torakan näkeminen ravintolassa voi olla myös katastrofaalinen ravintolan maineelle. Nykyisellä sosiaalisen median aikakaudella yksi negatiivinen arvostelu tai kuva torakasta voi levitä nopeasti ja vahingoittaa liiketoimintaa pitkään.

 3. Taloudelliset seuraukset:

  Torakoiden torjunta ja mahdollisten terveyskysymysten käsittely voi myös olla kallista.

Miten torakat pääsevät ravintoloihin?

Suomessa, erityisesti kylminä kuukausina, rakennukset lämmitetään sisältä, mikä luo ihanteellisen ympäristön torakoille. Ne voivat päästä sisään monilla tavoilla:

 • Tavaroiden toimitusten mukana
 • Putkistojen ja viemäröintijärjestelmien kautta
 • Halkeamien ja rakojen kautta rakennuksen ulkovaipassa

Torakoiden vastainen tuholaistorjunta ravintolassa

Torakoiden tuholaistorjunta ravintoloissa on suurelta osin ennaltaehkäisemistä

 1. Ehkäisy:

  Ehkäisy on paras tapa torjua torakoita. Tämä tarkoittaa hygienian ylläpitämistä, jätteiden asianmukaista käsittelyä ja säännöllistä siivousta. Antitecin tarjoamiin palveluihin kuuluu myös feromoniasemat, joilla voidaan varmistaa ettei ongelmaa ole. Samalla asemat nappaavat ne ensimmäiset tulokkaat, ennen kuin ongelma laajenee.

 2. Tunnista ongelma ajoissa:

  Nopea reagointi on avain torakoiden torjunnassa. Mitä nopeammin tunnistat ongelman, sitä helpompi sitä on hallita. Tässä ammattilaisen määräajoin suorittama monitorointi on todella tehokasta.

 3. Ammattilaisen palkkaaminen kun todetaan ongelma:

  Torakoiden torjunta voi olla monimutkaista. Ammattimainen tuholaistorjuntafirma, kuten Antitec, voi tarjota tehokkaita ratkaisuja torakoiden poistamiseksi ja niiden estämiseksi tulevaisuudessa.

Yhteenveto

Torakoiden läsnäolo ravintolassa ei ole ainoastaan haitta; se voi vaarantaa yrityksen maineen ja talouden. Suojautuminen ja proaktiivinen toiminta ovat avainasemassa näiden tuholaisten torjunnassa. Jos epäilet torakkainfektiota, ota yhteyttä ammattilaiseen, kuten Antitec, joka voi auttaa sinua ratkaisemaan ongelman tehokkaasti. Torakoiden tuholaistorjunta ravintoloissa on suurelta osin ennaltaehkäisemistä.

Takaisin ajankohtaista sivulle
Jaa somessa

Uusimmat

Paperitoukka talon kellarissa
22.11.2023

Paperitoukka: näin pääset eroon paperitoukista

Eroon paperitoukista – voiko ongelmaa ehkäistä itse? Paperitoukat (Ctenolepisma…
Lue koko uutinen
Jyrsijä kiipeilemässä ämpäreiden päällä
21.11.2023

Jyrsijätorjunta

Torjuntatoimenpiteet arvioidaan aina tapauskohtaisesti Jyrsijätorjunta aloitetaan aina kartoittamalla alue…
Lue koko uutinen
Lude eli lutikka
20.11.2023

Luteiden hävitys

Lude, Lutikka tai Seinälude eli latinankieliseltä nimeltään Cimex lectularius…
Lue koko uutinen