Skip to content

Kärpäset ja elintarviketila ovat huono yhdistelmä

24.7.2023
Jaa somessa

Kärpäset ovat erittäin yleinen haitta elintarviketiloissa, erityisesti ravintoloissa. Kärpäset ärsyttävät, mutta ovat myös todellinen hygieniariski elintarvikkeille. Kärpäset levittävät tauteja ja saastuttavat ruoka-aineita. Tässä muutamia ohjeita kärpästen estämiseksi:

Tunnista ja poista houkuttelevat tekijät.

Ensimmäinen askel kärpästen hallintaan on poistaa tiloista kaikki mahdolliset houkuttelevuus tekijät. Kärpäset ovat yleisesti kiinnostuneet roskista, mädäntyvästä ruuasta sekä muusta orgaanisesta jätteestä. On tärkeää pitää huolta että roska-asemat ovat hyvin suljetut ja tyhjennetään tasaisin väliajoin. Ruuan tähteiden siivoaminen nopeasti on myös tärkeää. Viemäreiden tarkastus ja puhdistus on hyvin tärkeä osa kärpästen tehokasta hallintaa.

Ylläpidä puhdasta ympäristöä.

Kärpästen pitäminen kontrollissa vaatii siistin ja puhtaan ympäristön. Työtasojen, lattioiden ja muiden pintojen siivoaminen ja puhdistaminen tasaisin väliajoin on tärkeää. Erityisen huolellinen tulee olla siellä missä ruokaa valmistetaan. Ruoka tulee myös pitää suljetuissa laatikoissa. Jokapäiväinen huolellinen pintojen pesu auttaa paljon kärpästen pitämiseksi poissa.

Ota avuksesi UV-laitteet ja syötit

Uv-laitteet ja erilaiset syötit auttavat pitämään kärpäset kontrollissa, sekä estävät niiden leviämisen. Näihin on monenlaisia ratkaisuja kuten liima-ansoja ja uv-laitteita. Elektroniset uv-laitteet estävät leviämisen poistamalla lentävät yksilöt ennen niiden lisääntymistä. Uv-laitteet toimivat joko sähköllä tai liima-ansalla.

Antitecin käyttämät UV-laitteet tuottaa PestWest

https://pestwest.com/

Ammattilaisten apu:

Mikäli kärpäsongelma jatkuu tai tarvitset ammattilaitteita elintarviketilaasi on parasta ottaa yhteyttä tuholaistorjunnan ammattiyrityksiin. Ammattituholaistorjuja omalla kokemuksellaan ja ammattitaidollaan on kykenevä identifioimaan suurimmat ongelma-alueet ja tarjoamaan palvelua, jolla kontrolloida kärpäsiä tehokkaasti. Ammattilaisen suorittama kärpästorjunta on myös tehokas tapa saada laajentunut ongelma hallintaan nopeasti ja tehokkaasti.

Kuten kaikessa tuholaistorjunnasa ennaltaehkäisevä torjunta on kaikkein tehokkainta. Laadukas jatkuva toiminta pitää kärpäset kurissa. Näin ravintolan tai elintarviketilan pitäjä voi keskittyä omaan toimintaansa. Lue lisää antitecin toiminnasta täältä

Takaisin ajankohtaista sivulle
Jaa somessa

Uusimmat

BRC ja tuholaistorjunta
25.9.2023

BRC Laatujärjestelmä ja Tehokas Tuholaistorjunta Elintarvikeyrityksille

Yritykset elintarvikealalla kohtaavat jatkuvasti haasteita, kun pyritään varmistamaan tuotteidensa…
Lue koko uutinen
Monitorointi elintarviketeollisuudessa.
18.9.2023

Tuhoeläinten Valvonta Suomen Elintarviketeollisuudessa

Suomi, sen laajoine ja vaihtelevine maisemineen, kohtaa myös haasteita…
Lue koko uutinen
16.9.2023

Uusi Tuholaistorjuja Turun alueelle - Liity Antitec Oy:n dynaamiseen tiimiin!

Antitec Oy on Suomen johtava tuholaistorjuntayritys, ja nyt me…
Lue koko uutinen