Skip to content

Muurahaisten torjunta

Muurahaisten torjunnan perusperiaatteet

Muurahaiset ruokailemassa

Miksi muurahaiset ovat ongelma?

Muurahaiset voivat muodostaa merkittävän ongelman joko kotona tai liikekiinteistössä. Ne eivät ainoastaan häiritse arkeasi, vaan voivat aiheuttaa vahinkoa myös kiinteistön rakenteille ja siellä pysyvästi tai tilapäisesti säilytettäville elintarvikkeille. Muurahaisten torjunta onkin yksi yleisimmistä tehtävistämme.

Muurahaisten torjunta ammattilaisten suorittamilla välineillä ja tarvikkeilla on asukkaalle helppo ja vaivaton projekti. Muurahaisista ei kannata kärsiä vaan heti niiden tullessa sisälle kannattaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen.

Muurahaisten tunnistukseen saat apua tästä linkistä

Lisätietoa muurahaisista löydät myös Suomen Luonnon sivuilta

Muurahainen

Ymmärrä muurahaisten käyttäytyminen ja anna ammattilaisten suorittaa tehokas muurahaisten torjunta

Ennen kuin voit torjua muurahaisia tehokkaasti, on tärkeää ymmärtää niiden käyttäytyminen. Muurahaiset etsivät ruokaa ja vettä, ja ne voivat löytää tiensä sisätiloihin helposti vaikkapa avoimista ikkunoista, ovista tai jopa pienten rakojen kautta.

Muurahaisia on lähes mahdotonta estää tulemasta sisälle pelkästään rakeenteellisin keinoin eli kiinteistöä tiivistämällä. Muurahaisten torjunta kannattaa suorittaa aikaisin keväällä, kun ulkona sijaitseva pesä alkaa näyttämään elon merkkejä.

Muurahaiset leviävät nopeasti ja niiden määrä kasvaa kesää kohti mentäessä. Torjunta kannattaa kohdentaa niihin tiloihin, joissa muurahaisia havaitaan.

Ammattilaisen apu on avainasemassa

Vaikka kotikonstit voivat auttaa tilapäisesti, ammattilaisen apu on usein tarpeen muurahaisten torjunnassa.

Asiantuntijat tunnistavat muurahaislajin ja käyttävät tehokkaita vain kyseiseen muurahaislajiin kehitettyjä torjuntamenetelmiä, jotka ovat turvallisia ihmisille ja lemmikeille. Muurahaiset saadaan hävitettyä sisätiloista erittäin turvallisesti.

Muurahaisten tunnistaminen on myös tärkeää. Vaikka suurin osa sisätiloista havaittavista muurahaisista ovat pieniä mustia sokerimuurahaisia eli mauriaisia, voi lajike olla myös joku muukin Suomessa yleisesti havaittavista muurahaislajeista.

Torjuntamenetelmä vaihtuu lajin mukaan. Kotikonstein voi olla vaikeaa päästä eroon muurahaisista kokonaisuudessaan.

Ennaltaehkäisy on paras torjunta

Ennaltaehkäisy on avainasemassa muurahaisten torjunnassa. Tiivistä halkeamat ja reiät rakenteissa, pidä keittiösi puhtaana ja vältä jättämästä ruokaa avoimille pinnoille.

Erityisesti mehutahrat ja muut makeat ainekset houkuttavat muurahaisia puoleensa. Muurahaiset kulkevat makean ruoanlähteen perässä pitkiäkin matkoja.

Muurahaiset etsivät ruokaa jatkuvasti, joten yleinen siisteys on erittäin tärkeää ennaltaehkäisyssä.

Turvalliset torjuntamenetelmät

Käytämme vain turvallisia ja ympäristöystävällisiä torjuntamenetelmiä varmistaaksemme, että kotisi tai yrityksesi on turvallinen paikka sinulle ja perheellesi.

Muurahaiset torjumme sisätiloista usein syötitysmenetelmällä. Muurahaiset syövät syöttiä ja vievät syöttiä myös pesäänsä. Syötin avulla on helppo päästä eroon muurahaisista.

Muurahaiset ovat erittäin persoja ammattiaineille, mutta käytämme niitä mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

Nopea ja tehokas palvelu sinulle, joka etsit muurahaisten torjuntapalveluita

Tarjoamme nopeaa ja tehokasta palvelua, joka minimoi muurahaisten aiheuttamat haitat ja häiriöt. Oletko valmis pääsemään eroon muurahaisongelmastasi? Ota yhteyttä ammattilaisiimme ja pyydä ilmaista arviota.

Helsinki

Tampere

Turku

Jyväskylä

Lahti

Kouvola

Kokkola

Joensuu

Oulu-Kainuu

Lappi

Yhteyttä voit ottaa esimerkiksi yhteystietolomakkeellamme!

Pidä muurahaiset loitolla! Ammattilaisen suorittama muurahaisten torjunta on kustannustehokas tapa hävittää muurahaiset. Muurahaisten torjunta ei ole koskaan ollut helpompaa. Pidä kotisi tai yrityksesi vapaa muurahaisista ammattilaistemme avulla. Ota yhteyttä meihin tänään ja anna meidän auttaa sinua!