Skip to content

Torakoiden torjunta

Torakoiden torjunnan perusperiaatteet

Torakat ovat yksi vihatuimmista ja pelätyimmistä tuholaisista, joita kuka tahansa voi kohdata. Suomessa, jossa torakat eivät ole yhtä yleisiä kuin monissa muissa maissa, ne ovat silti merkittävä ongelma. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miksi torakat ovat ongelma, miten ne pääsevät sisään kiinteistöihin ja mitä voit tehdä niiden torjumiseksi. Torakoiden tuholaistorjunta on suurelta osin ennaltaehkäisemistä. Ennaltaehkäise ja havainnoi ongelman ilmeneminen ammattilaisen palveluilla. Antitec Oy tarjoaa erilaisia palveluita tuholaistorjuntaongelmien ennaltaehkäisyyn. Lue lisää 

Torakan lajiesittely löytyy laji.fi sivustolta osoitteesta https://laji.fi/taxon/MX.53675

Miksi torakat ovat ongelma?

Torakat voivat aiheuttaa useita ongelmia, erityisesti terveysriskejä, sillä ne vt voivat kuljettaa monia tauteja, sekä bakteereja ja loisia, jotka kaikki voivat saastuttaa ruokaa ja aiheuttaa siten terveysriskejä ihmisille ja eläimille.

Miten torakat pääsevät sisään kiinteistöihin?

Suomessa, erityisesti kylminä kuukausina, rakennukset lämmitetään sisältä, mikä luo ihanteellisen ympäristön torakoille. Ne voivat päästä sisään monilla tavoilla:

 • Tavaroiden toimitusten mukana
 • Putkistojen ja viemäröintijärjestelmien kautta
 • Halkeamien ja rakojen kautta rakennuksen ulkovaipassa

Torakoiden vastainen tuholaistorjunta

Torakoiden tuholaistorjunta on suurelta osin ennaltaehkäisemistä

 1. Ehkäisy:

  Ehkäisy on paras tapa torjua torakoita. Tämä tarkoittaa hygienian ylläpitämistä, jätteiden asianmukaista käsittelyä ja säännöllistä siivousta. Antitecin tarjoamiin palveluihin kuuluu myös feromoniasemat, joilla voidaan varmistaa ettei ongelmaa ole. Samalla asemat nappaavat ne ensimmäiset tulokkaat, ennen kuin ongelma laajenee.

 2. Tunnista ongelma ajoissa:

  Nopea reagointi on avain torakoiden torjunnassa. Mitä nopeammin tunnistat ongelman, sitä helpompi sitä on hallita. Tässä ammattilaisen määräajoin suorittama monitorointi on todella tehokasta.

 3. Ammattilaisen palkkaaminen kun todetaan ongelma:

  Torakoiden torjunta voi olla monimutkaista. Ammattimainen tuholaistorjuntafirma, kuten Antitec, voi tarjota tehokkaita ratkaisuja torakoiden poistamiseksi ja niiden estämiseksi myös tulevaisuudessa.

Yhteenveto

Torakoiden läsnäolo ei ole ainoastaan haitta, vaan se voi vaarantaa myös kiinteistön talouden, koska torakat leviävät helposti esimerkiksi asunnosta toiseen. Suojautuminen ja proaktiivinen toiminta ovat avainasemassa näiden tuholaisten torjunnassa. Jos epäilet torakkainfektiota, ota yhteyttä ammattilaiseen, kuten Antitec, joka voi auttaa sinua ratkaisemaan ongelman tehokkaasti. Torakoiden tuholaistorjunta on suurelta osin ennaltaehkäisemistä. Ota yhteyttä lähimpään toimistoomme jo tänään.

Helsinki

Tampere

Turku

Jyväskylä

Lahti

Kouvola

Kokkola

Joensuu

Oulu-Kainuu

Lappi