Skip to content

Rotat ja rottien torjunta

Ruskea rotta

Rotalla (Rattus norvegicus) on, kuten kaikilla jyrsijöillä, pitkä häntä.

Rotta on väriltään joko melko tasaisen ruskea tai sitten hieman tummempi (Musta rotta, Rattus rattus).

Hiirestä rotan erottaa parhaiten koon perusteella, sillä pituudeltaan rotta voi olla lähes 30 cm ja se voi painaa jopa 600 grammaa.

Ennalta­ehkäisy

Kiinnittäkää huomiota nk. ennaltaehkäisevään torjuntaan. Esimerkiksi:

  • rakennusta korjaamalla sekä saumoja, koloja ja rakoja tiivistämällä
  • tuuhean kasvillisuuden ja ulkopuolisten kiipeilymahdollisuuksien (puut) harventaminen
  • säilyttämällä kaikki kiinteistön jätteet jyrsijätiiviissä astioissa
  • hävittämällä kaikki pihalle pudonneet omenat ja muu jyrsijöitä houkuttava syötävä
  • säilyttämällä kaikki elintarvikkeet mahdollisimman jyrsijätiiviissä astioissa / varastotiloissa

Mikäli rottiin liittyvä tuholaisongelmanne ei ratkea ennaltaehkäisevin keinoin, ottakaa yhteyttä meihin. Me hoidamme sen!

Rottien teho­torjunta

Rottien torjunta on meillä aina yksilöllistä, riippuen rottien määrästä sekä alueesta, jolla niitä esiintyy. Yksilöllinen rottien torjuntasuunnitelma onkin avain menestykseen myös teidänkin rottaongelmassanne.

Rottien torjunta on meillä aina yksilöllistä, riippuen rottien määrästä sekä alueesta, jolla niitä esiintyy. Yksilöllinen rottien torjuntasuunnitelma onkin avain menestykseen myös teidänkin rottaongelmassanne.

Yleisesti kaikissa rottiin liittyvissä tuholaisongelmissa käytämme apuna loukutus- ja syötitysmenetelmiä, jossa vain ammattikäyttöön tarkoitettuja laadukkaita ja siistejä ennen kaikkea rotille suunniteltuja torjunta-asemia sijoitetaan strategisiin paikkoihin. Asemien tyylikäs ulkonäkö sekä optimoitu koko mahdollistavat myös niiden melko huomaamattoman sijoituksen. Käyttämiämme mekaanisia torjunta-asemiamme on mm. erittäin tehokas ja silti täysin myrkytön Rataway GN A24 (linkki YouTube).

Rottien jatkuva torjunta

Teidän kannattaa kysyä myös bioturvasopimustamme, jolloin sijoitamme rotta-asemat pysyvästi rottien kulkureiteille. Tarvittaessa toki muutamme rotta-asemien paikkaa ja määrää.

Rotta-asemien säännöllinen tarkastus ja niistä tarkka raportointimme kertovat teille rottatilanteenne reaaliaikaisesti. Ammattitaitoiset tuholaistorjuntatutkinnon suorittaneet tuholaistorjujamme pitävät huolen siitä, että monitorointi- ja syöttiasemat ovat kunnossa ja toiminnassa vuoden jokaisena päivänä.

Näin saamme pysäytettyä rotat ennen kuin ne muodostuvat ongelmaksi ja samalla myös niiden aiheuttamat tuhot saadaan estettyä.

Tehokkaan rottatorjunnan peruselementti onkin meillä ennaltaehkäisevän torjunnan ja biosidisten rotantorjunta-aineiden tasapainoinen yhdistelmä.

Ottakaa yhteyttä meihin kun tarvitsette tuholaistorjuntapalvelua rottia vastaan!