Skip to content

Ravintolaturva lattiasta kattoon – Bioturvasopimus kattaa ravintolan tarpeet

03.5.2023
Jaa somessa

Kukaan ei erityisesti halua nähdä kärpäsiä ruokailupaikkojen yhteydessä. Silti emme ylläty niiden läsnäolosta, jos grilli-iltaamme jokunen pyörähtää paikalle. Siinäpä ero onkin tehtävä ammattimaisen ravintola-alan yrityksen ja takapihan grillikodan välille; ammatinharjoittajaa velvoittavat tietyt laatuvaatimukset.

Oiva-raportti on työkalu muiden joukossa

Ruokaviraston ylläpitämä oivahymy.fi -alusta on ravintoloitsijoille tuttu palvelu, jossa 4:llä onnistumisen tasokkuudella (hymyt) yrittäjän tiloja ja toimia kategorisoidaan.

Oiva-raportti on arvokas (ja valtakunnallisesti suhteellisen yhdenmukainen) tapa kertoa toiminnan korkeasta tasosta, jos siihen on ylletty. Oiva-hymyjen hyytyminen voi tuntua hankalalta kohdattavalta asialta, jos tarkastajan kommentit eivät heijasta sitä todellisuutta, jonka ravintoloitsija on todella yrittänyt rakentaa.

Se, missä tuholaistorjunta kohtaa Oiva-raportin, on kirjaimellisesti kohta 3.5; haittaeläinhallinta. Välillisesti haittaeläimien ja tuholaisten vaikutukset voivat näkyä raportin useassakin kohdassa, ja tällöin jää tarkastajan harkinnan varaan, mitä Oiva-raporttiin kirjataan.

Tuholaistorjunnan kumppanina olemme mukana yrittäjien tukena koko matkalla pellolta pöytään; aina raaka-ainetuotannosta, viljasiiloista, teurastamoista leipomoihin, kahviloihin ja ravintoloiden buffeteista fine dining –tiloihin.

Hygienian periaatteet ovat samat riippumatta yrityksen teemasta tai tarjoilutavoista, tunnemme suomalaisen toimitusketjun kauttaaltaan ja otamme aina asiakkuuskohtaiset toiveet ja tarpeet huomioon torjuntasuunnitelman kokonaisuudessa.

Omille hygienian solmukohdille voi sokeutua

Ei ole epäilystäkään, etteikö jokainen ravintola-alan ammatinharjoittaja tähtäisi toimissaan hyvään hygienian ja elintarviketurvallisuuden tasoon. Omissa rutiineissaan ja samojen pöytien, linjastojen ja lattialistojen äärellä voi kuitenkin jättää pikkuhiljaa huomaamatta jonkin kriittiseksi kehkeytyvän kohdan, jonka hyönteiset mielellään löytävät.

On täysin normaalia, että keittiössä keskitytään päivittäistasolla ihan muihin töihin kuin tuholaistorjuntaan – sitä varten ovatkin tuholaistorjunnan ammattilaiset, jotka ottavat tämän asian miettiäkseen.

Koska haluamme tarjota kokonaisvaltaista ja aidosti auttavaa palvelua ravintola-alan yrittäjille, on osa desinfektoreidemme työnkuvaa tilojen kattava silmäily mahdollisten ongelmakohtien paikantamiseksi.

Esimerkiksi kärpäsongelmaa on turha “vain poistaa” kertasumukäsittelyllä, jos juurisyyhyn ei keskitytä, on uusi kärpässukupolvi alle viikossa jo pörräämässä keittiössä. Meidän menetelmillämme saamme esimerkiksi kärpäsistä niin munat, toukat, kuin aikuiset yksilöt kiinni.

Uusi silmäpari tarkastelemassa keittiön, varaston tai muun tilan nurkkia voi olla parasta, mitä liiketoiminnallesi on tapahtunut vuosiin.

Valmiina auditointiin?

Mitä ennaltaehkäisevä tuholaistorjuntasopimuksemme Bioturva tyypillisesti sisältää ravintolalle?

  • Lentävien hyönteisten UV LED-monitorointi
  • Jyrsijöiden monitorointi sekä jyrsijätakuu
  • Säännölliset tarkastuskäynnit
  • Alennushinnoittelu muista torjuntakäynneistämme (tilaustyöt)
  • Online -raportointijärjestelmämme tunnukset (Kerromme lisää käytössä olevasta PestScan-järjestelmästämme toisessa blogissa, tai voit halutessasi kysyä heti lisätietoja)

Tarpeen mukaan sekä ravintolan pohjapinta-ala huomioon ottaen monitorointiasemia voidaan lisätä sopimukseen. Kaikille asiakkaille laadimme yksilöidyn, juuri kyseiseen asiakaskohteeseen mitoitetun sopimuksen.

Torjuntakäyntien lisäksi tarjoamme ravintola-alan yrityksille pintapuhtausnäytteiden ja elintarvikenäytteiden ottoa. Luotettavan tuholaistorjuntakumppanin kanssa sinulla on aina ajantasalla oleva näkemys yrityksesi ruokahygienian tilasta!

 

Lue myös: Antitec Oy saavutti ISO 9001 -laatusertifikaatin

Takaisin ajankohtaista sivulle
Jaa somessa

Uusimmat

BRC ja tuholaistorjunta
25.9.2023

BRC Laatujärjestelmä ja Tehokas Tuholaistorjunta Elintarvikeyrityksille

Yritykset elintarvikealalla kohtaavat jatkuvasti haasteita, kun pyritään varmistamaan tuotteidensa…
Lue koko uutinen
Monitorointi elintarviketeollisuudessa.
18.9.2023

Tuhoeläinten Valvonta Suomen Elintarviketeollisuudessa

Suomi, sen laajoine ja vaihtelevine maisemineen, kohtaa myös haasteita…
Lue koko uutinen
16.9.2023

Uusi Tuholaistorjuja Turun alueelle - Liity Antitec Oy:n dynaamiseen tiimiin!

Antitec Oy on Suomen johtava tuholaistorjuntayritys, ja nyt me…
Lue koko uutinen