Skip to content

Tuhat huolenaihetta vähemmän taloyhtiössä

14.2.2023
Jaa somessa

Taloyhtiöille räätälöidyt sopimuksemme tuovat taloon kuin taloon helpomman hyönteisten jäljitettävyyden ja huolettomuuden.

Kodin houkuttelevuutta erilaisille hyönteisille on mahdollista vähentää, mutta on hyvä muistaa, että aina pelkkä yleissiisteys tai puhtaus ei ratkaise sitä, mihin asuntoon hyönteiset tiensä löytävät. On paljon, mitä voit itse tehdä turvataksesi kiinteistösi asumisrauhan. Taloyhtiöille räätälöidyt sopimuksemme tuovat taloon kuin taloon helpomman hyönteisten jäljitettävyyden ja huolettomuuden.

Ötökät ovat ennalta-arvattavia, mutta silti yllättävät useat

Olemme laatineet sekä ryömivien että lentävien hyönteisten tunnistamiseksi kätevän luettelon. Syyt, miksi jokin tietty hyönteinen taloyhtiöön tai kotiin löytää, ovat yhtä moninaiset kuin lajitkin. Tunnistamalla suotuisat, hyönteisiä kutsuvat olosuhteet asukas voi itse vaikuttaa hyönteisten ilmenemisen todennäköisyyteen; esimerkiksi kylpytilojen tarvittava kuivatus sekä ruoka-aineiden ja -jätteiden asianmukainen hävitys. On silti huomattava, että hyönteisiä voi hiipiä kotiin matkustelun seurauksena, käytettyinä ostettujen vaatteiden tai huonekalujen, tai esimerkiksi päivittäistavarakaupan ostosten mukana.

Yksittäisessä asunnossa esimerkiksi kerros- tai rivitalossa nähdyt hyönteiset eivät vielä ole hurja ongelma, mutta on yleisesti hyvä käytäntö ilmoittaa niistä isännöitsijälle. Tuholaistorjunnan ollessa ajankohtaista on valitettavaa, jos kaikki osapuolet eivät ole perillä vastuistaan. Asunto-osakeyhtiölain mukaan taloyhtiön vastuulle kuuluu rakenteiden, eristeiden ja perusjärjestelmien kunnosta huolehtiminen, jolloin asukkaalle jää oman asunto-osakkeensa sisäpuolella tapahtuva valvonta ja tarpeelliset torjuntatoimet.

Ongelma ei pienene pitkittyessään

Esimerkiksi lomalta tuliaisina tuodut seinälutikat voivat siirtyä helposti taloyhtiössä viereisiin asuntoihin ennen kaikkea putkistoja, tuuletus- tai kaapelikanavia pitkin. Hyönteishavaintoihin on siis syytä asennoitua vakavasti.

Kotikonstien loppuessa, tai hyönteishavaintojen yleistyessä kiinteistön eri tiloissa, on syytä ottaa ammattilainen mukaan ongelmanratkaisuun.

Me tunnemme, ja torjumme eri tuholaiset

Toimintamallimme kulkee ensiselvityksen ja kohteeseen yksilöllisen torjuntasuunnitelman teosta varsinaiseen torjuntakäsittelyyn. Kaikki asiantuntijamme osaavat ottaa huomioon asuntojen pintoihin, lemmikkieläimiin sekä ihmisiin kohdistuvat riskit, ja kommunikoimme toimintatapamme ja mahdollisten myrkytysten varoajat aina selkeästi.

Torjuntamenetelmämme ovat kattavat, eivätkä kaikki nojaa biosidisten torjunta-aineiden käyttöön. Yksilöllisesti asiakkuuksien tarpeet huomioiden löydämme juuri teille sopivan ratkaisun.

Aluekohtaiset yhteystiedot sinulle lähimpään asiantuntijaan löydät Yhteystiedot-sivultamme.

Takaisin ajankohtaista sivulle
Jaa somessa

Uusimmat

BRC ja tuholaistorjunta
25.9.2023

BRC Laatujärjestelmä ja Tehokas Tuholaistorjunta Elintarvikeyrityksille

Yritykset elintarvikealalla kohtaavat jatkuvasti haasteita, kun pyritään varmistamaan tuotteidensa…
Lue koko uutinen
Monitorointi elintarviketeollisuudessa.
18.9.2023

Tuhoeläinten Valvonta Suomen Elintarviketeollisuudessa

Suomi, sen laajoine ja vaihtelevine maisemineen, kohtaa myös haasteita…
Lue koko uutinen
16.9.2023

Uusi Tuholaistorjuja Turun alueelle - Liity Antitec Oy:n dynaamiseen tiimiin!

Antitec Oy on Suomen johtava tuholaistorjuntayritys, ja nyt me…
Lue koko uutinen